Børnevenligt juletræ

Det der med et flot og farvekoordineret juletræ… Det sker ikke hos os de næste par år eller 10 alt efter hvor mange børn vi skal have, og hvor længe de gider lave pynt til juletræet og pynte det.

Lad mig forklare…

I løbet af året bliver det til en del kreativitet i dagplejen. Den kreativitet bliver hængt op på troldegrenen i køkkenet, hvor Krudtuglen ivrigt viser enhver, der gider se på det (og også dem, der ikke gør), hvad han har lavet. Efter et år bliver den gren en anelse overfyldt, men smide hans kreationer ud, det gør vi altså ikke…! Efter to år var gode råd derfor dyre (og overfyldt dækkede ikke længere troldegrenens tilstand), og jeg begyndte at se mig om efter en løsning.

IMG_2116.jpg

Troldegrenen tidligere på året, før to hele års arbejde var kommet op at hænge, og inden “overfyldt” stoppede med at være en passende betegnelse…

Som et lyn fra en klar himmel slog det mig en doven julesøndagformiddag over morgenmaden, at alle troldegrenens dekorationer da skulle pynte juletræet – og at junior selv skulle flytte dem derover, og dermed tage ejerskab over processen, hvilket forhåbentligt ville resultere i, at han både ville elske at pynte juletræ, syntes det var total ok, at hans flotte påskekylling, halloween-græskar, juletræer og diverse andre blev flyttet fra troldegrenen, og måske endda også være med på, at de ting skulle flyttes over i en helt særlig og dertil indrettet mappe, kun til hans tegninger og andre kreationer.

På den måde kunne mor også få lov til at få afløb for farvekoordineret julepynt, nemlig på troldegrenen… WIN -WIN!

Da jeg foreslog Krudtuglen ideen d. 21. december, hvor vi havde festet med at hente og fælde et juletræ i en nærliggende plantage, blev ideen heldigvis prompte godkendt – SUCCES! 🙂

 

Juletræet med sin pynt

Da far havde sat fod på juletræet, fik Krudtuglen derfor lov til at bestemme, hvor hans “julepynt” skulle hænge, og naturligvis valgte han de allerøverste grene. Så op på nakken af far kom han, mens jeg pillede af troldegrenen og rakte til den ivrige julepynteduo.

Da junior stolt konstaterede at nu havde han hængt alle sine ting på træet, fandt vi resten af julepynten frem. Det er anden gang, vi holder jul i vores lille hjem, så noget stort udvalg havde vi ikke, måtte vi konstatere. Faktisk bestod pynten  – undtaget nogle Georg Jensen lyseholdere – mestendels af kugler i alle regnbuens farver (næsten…).

Fra da af opgav jeg tanken om på nogen måde at få et bare nogenlunde harmonisk smukt juletræ, og da netop det juletræ vi fandt i år har en skøn, skæv top, passer det jo sammen det hele.

Derfor har vi nu et af Danmarks mindst farvekoordinerede juletræer, et af dem, der er et virvar af farver, årstider og pynt generelt. Et af dem, hvor eneste pynt udover barnets dagplejekreativiteter er kugler i forskellige farver, og hvor benævnte kugler i gavebånd hænger samlet og aldeles uharmonisk på de nederste grene. Et af dem, der har en hjemmelavet fod af rester af gulvbrædder fra da vi lagde nyt fyretræsgulv….

Til gengæld er vores juletræ et af de mest børnevenlige og personlige juletræer, gennemsyret af kærlighed og stemning, og vi elsker det! Og stjernen i toppen sidder endda helt lodret (næsten) på trods af den skæve top 🙂IMG_2623.jpg

Bemærk påskekyllingen til højre i billedet og det hvide gavebånd, som kuglerne hænger i… I øvrigt er det min kære moder, der har broderet juletræstæppet, hvilket passer godt ind i temaet “hjemmelavet med kærlighed og nærvær” 🙂 Desværre kan man ikke se den flotte fod særligt godt på billedet.

Og troldegrenen… Den er blevet et meget julet, smukt og harmonisk syn med kugler i rød og guld, samt små Georg Jensen-vedhæng i samme farver. En fryd for mit øje, der beroliger mit sind, indtil jeg engang kan komme til at styre juletræspynten med hård hånd 😉

Nu er der kun tilbage at lære Krudtuglen at synge mere end første vers af “Et barn er født i Bethlehem”, så er vi bare klar til juleaften. For det der koncept med at få gaver, det har han forstået!

Glædelig jul allesammen!

PS: Har du lyst til at dele billede af jeres juletræ? 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s