Mandelsmør – love it!

Når jeg køber ind, prøver jeg at gå efter så korte ingredienslister som muligt. Det betyder nemlig færre e-numre og så lidt forarbejdede madvarer som muligt. Bevares, jeg er ikke hellig, der ryger skam også chips og rejeost i kurven, jeg gider ikke være fanatisk, men omvendt vil jeg også gerne begrænse vores indtag af forskellige mere eller mindre obskure ingredienser, som man i hvert fald ikke ville tilføje, hvis man selv skulle lave det fra bunden.

Aaaaaanyways så har jeg fundet et produkt, som har så få ingredienser på listen, at bare én mindre ville gøre produktet til ren luft; mandelsmør!

Ingrediensliste: mandler

Ja og så lidt vand eller olie eller salt alt efter hvilken smag og konsistens du ønsker. 

Mandlerne blender du bare, til de bliver en ensartet, smørbar masse. Den smøragtige konsistens opnås når mandlerne er blevet blendet så længe, at mandelolien er blevet opvarmet og trukket ud af nødderne. Man kan faktisk se den skinne på overfladen, men det tager altså sin tid. Mindst 15 minutter, måske længere. Og du skal huske at skrabe ned fra kanterne med jævne mellemrum. 

Hvis du skal flotte dig, kan du riste mandlerne på en pande inden du blender dem, så bliver smørret lidt mere gyldent og nøddesmagen træder mere frem. Du kan også tilsætte lidt salt, hvis du ønsker et resultat, der læner sig mere op af det amerikanske peanut butter. 

Min første gang; mandelsmør

Hvad jeg så skal bruge det til? Tja, i morgen skal jeg prøve at have det på mit morgenbrød, derefter er det kun fantasien, der sætter grænser! Måske skal jeg lave Madbanditten Janes nøddebarer, de lyder lækre!

Og Krudtuglens kommentar til mit mandelsmør: “MER! Mor” 😊

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s