Tandbørstning – leg og nødvendighed samtidig

Da Krudtuglen var temmelig lille, ca 6 måneder, og endnu ingen tænder havde, begyndte vi at “børste tænder” på ham. Vi tænkte at jo før vi fik det introduceret til ham, jo mere ville det antage karakter af en nødvendighed, der ikke kunne stilles spørgsmålstegn ved, og jo lettere ville det være, at “få lov” til at børste tænder på ham, når han blev stor nok til at sige fra. Det skal jeg da lige love for, han er blevet – stor nok til at sige fra! Der er snart ingen grænser for, hvad han absolut ikke vil, stå, gå, sidde, spise, kramme, sove, ligge, skiftes, alting kan testes med skrig og skrål og flitsbue. Det er ok, det skal der til, og vi befinder os nu for alvor i den proces, hvor forældrenes job er sætte og bevare de regler og grænser, som barnet hele tiden tester. Til tider er det faktisk lidt komisk at følge med i, men det er nok mest fordi vi stadig kun lige er begyndt på denne fase. Jeg har en mistanke om, at det ikke bliver ved med at være komisk……

Det fede er, at tandbørstningen stort set ikke har været genstand for testning af regler, Krudtuglen er næsten altid med på den der med at åbne munden på høøøøj gab, mens vi børste og synger: først den ene vej, og så den anden vej, og tju og tju og skomagerdreng….

Her til morgen har vi lige indført morgentandbørstning ledsaget af, at han har fået lov til selv at føre babytandbørsten, mens vi børster rigtigt med en længereskaftet og lidt bedre tandbørste, som vi fik af tandlægen i går. Det var et kæmpe hit! Krudtuglen var et stort smil, og da han endda fik lov at holde den nye tandbørste samtidig med den anden, så han sad med en i hver hånd, som begge var stoppet i munde på kryds, var han ikke til at skyde igennem!

Og så så det simpelthen så sjovt ud…. Dejligt at starte morgenen (kl 5:30!!!) med fællesgrin 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s