Indretning af børneværelse… Øh børnehjørne… i stuen

Hos os er børneværelset ovenpå små-kedeligt og helliget det ene mål at få sønnike til at sove. I stedet for et interessant børneværelse har han så fået et hjørne i stuen, hvor alt hans legetøj er. Så tænker du måske nu et lille hjørne, hvor en balje med legetøj har fået sin plads, og hvor der måske er et legetæppe med biltema…

Eerhm… Det må blive et nej… I vores husstand er vi gået all in på et børnehjørne, som fylder ca. halvdelen af stuen..! Forkælet unge siger du?? Nej, slet ikke, der ligger faktisk helt rationelle tanker bag. Nu skal du høre:

Vores tanke var, at eftersom børneværelset har fokus på søvn, og i øvrigt ligger på førstesalen i den anden ende af huset, så ville sønnike ikke tilbringe ret meget tid der de første par år eller 5. Når sønnike ikke tilbringer tid på værelset, hvor har han så sit legetøj? I stuen… Hvor i stuen? All over the place! – tænkte vi.

Undervandstema i stuen

Resultatet blev så, at kigger man til den ene side, når man sidder i sofaen, så ser man ud på den skønne natur. Ser man til den anden side, kigger man lige ind i en undervandsverden med kæmpefisk, koraler og en plyshaj..!

Vi besluttede os for, at når det nu skulle være, så skulle det være ordentligt, og lavet så vi gad se på det, så det var praktisk, og så legetøjet havde en plads i stuen – som så godt nok blev halvdelen af stuen – men trods alt ikke hele stuen. På den måde har ungerne også et sted, de må være nedenunder i fællesområdet, hvilket også giver mere ro på, når fætter, kusinen og andre unger kommer på besøg. Det er dejligt, og de voksne kan få lov at snakke, mens vi kan holde øje med ungerne, der nu leger stille og roligt selv. Win-win, jeg sir det bare!

Bolden begyndte at rulle, da vi faldt over købte et fotostat med koralrev og fisk på i Rema1000 til 100 kr. Billigt, meget billigt! Især i forhold til de andre temaer vi havde kigget på, før børnehjørnet kom ind i billedet (fx New York). Kæft det er dyrt! Fra 1.000 kr og opefter…! Det kan så godt være at kvaliteten kunne have været (en del) bedre, men til gengæld kan vi uden videre pille det ned eller male det eller sætte noget nyt op, når vi ikke gider se på det mere.

Kæresten klistrede det så op på bagsiden af nogle reoler vi havde købt i Ikea, som vi også rippede for puder, der passede i farven, samt to Expedit-reoler, som blev lagt ned på siden, i stedet for at stå op, og nogle kasser, i samme turkise farve, som puderne, til legetøjet. Derudover blev vi forelskede i en plyshaj, der lige passer ind i temaet 🙂

(Uh, skarpe, spidse hjørner, tænker du, når du hører Expedit-reol – no worries, vi har klistret beskyttelseshænder på, som tager fra, hvis hjørnet skulle støde sammen med babys hovede.)

Planten, som vi havde i forvejen, lider nu i mild grad af personlighedsspaltning, da den ikke helt kan finde ud af om den er en stuepalme eller en akvarieplante. Den pendel vi havde tiltænkt trappeopgangen til førstesalen blev hængt op, og lamperne fordelt ud over loftet, så der kom god spredning på lyset.

Derudover havde sønnen fået en sansegynge i dåbsgave, den smed vi ind i ligningen, og resultatet blev dette – synes vi selv – flotte børnehjørne.

20140217-103650.jpg

Vi – alle 3 – tilbringer ca halvdelen af vores daglige indendørstid her. For sønnike betyder det, at han kan føle sig velkommen og tilpas i stuen. Der er ingen tvivl om, at han elsker sit hjørne af stuen, han tilbringer uden opfordring meget tid der, selvom det da også er dybt interessant at rejse sig op af højtaleren og pille ved knapperne, rode i reklamerne og pære i brændebaljen, selvom han godt ved glemmer, han ikke må. Han futter rundt der i lang tid af gange, dybt koncentreret om sin leg, og den anden dag kom han pludselig gående bagved sin gåvogn, som om det var noget, han havde gjort hele sit liv, og det ikke var noget særligt. Jeg gik selvfølgelig helt i selvsving med kameraet, eftersom det var første gang og i høj grad noget særligt! 😀

For meget? I think not!

Anyways… For os voksne betyder det, at legetøjet ikke er spredt over hele stueetagen, og følgeligt at vi på sigt (satser vi på) kan forklare sønnike, at hans rod skal blive derovre, og at han let lærer at rydde op (kryds fingrene!). Desuden skal vi jo så ikke hente og bringe legetøj fra førstesal til stue og omvendt. OG så synes vi bare, det er fedt at have ham tæt på os, at han ikke er henvist til et andet sted i huset, end der hvor vi er, når han skal lege, og jeg tænker at han synes det samme (selvom han ikke ved hvad alternativet er…)

Heldigvis er kæresten og jeg enige om, at vi ikke har lyst til at henvise børnene til et super chickt, lille bitte hjørne af stuen, hvor han måske kan få lov at være, hvis han er stille og ikke ridser sine dyre designerbørnemøbler og hans legetøj passer i farven og ikke larmer… Ja, nej, måske jeg overdriver lidt… tillad mig at henvise til at overdrivelse fremmer forståelsen 😉 Vi har det sådan, at nu har vi børn (barn), og det bærer vores hus også i høj grad præg af… på godt og ondt. Lige nu bliver børnehjørnet skæmmet af en stor papkasse, der gør det ud for indendørs boldbassin. Ikke så smukt at se på, men det er et hit, og sønnike kan bruge uforholdsvist lang tid på at stå i papkassen og smide boldene ud over siden – en efter en, og det er da dejligt!

Hvordan har I indrettet jer derhjemme? Brug endelig kommentarfeltet herunder 🙂

 

PS: Sådan ser det ud, når sønnen har været igang i en times tid!

20140225-084017.jpg

10 thoughts on “Indretning af børneværelse… Øh børnehjørne… i stuen

  1. SUPER børnehjørne!
    Har siddet her og ledt på nettet efter en stue-løsning, hvor der er plads til både (små) børn og voksne. Alle de smarte boligreportager er sjovt nok som du beskriver top-tjekket farve-matchet designer-helvede, og på billederne er der sjovt nok 0 børn og cirka 2 stykker dekorativt og hylende dyrt legetøj. Meget langt fra virkeligheden. Ikke fedt for børnene og ikke pænt i mere end 3 minutter ad gangen.
    Jeres løsning ligner den virkelige verden og er både praktisk og hyggelig! 🙂 Jeg vil forsøge at gøre jer kunsten efter, når vi selv når så langt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s