Behandling til baby med ondt i maven

Mon ikke alle nybagte forældre har prøvet det? En stikhysterisk baby, man forsøger febrilsk først den ene vej og så den anden, på maven, på ryggen, svøbe, varme, synge, tysse, pusse, nusse, og forfra – man mister pusten og det er svært at holde humøret oppe og temperamentet nede….

Vores lillemand havde ondt i mavsen de første halvanden måned. Vi forsøgte alt, hvad vi havde lært, alle de gængse tricks, og på sidelinjen stod min bror med sin 2 årige søn og en lillesøster på vej, og insisterede på at vi tog til zoneterapeut. Det der paravidenskab af en behandlingsform skulle vi absolut ikke have med at gøre. Med på sidelinjen hoppede efterhånden min kærestes kolleger, zoneterapi blev der sagt. En specifik behandler vel at mærke.

En køretur tværs gennem landet og tilbage med skrigende baby slog sømmet på hovedet. Zoneterapi det blev, og det ASAP! Så dagen efter var vi hos behandler Dorthe Lambæk i Kolding, og vi fik nærmest en anden baby med hjem… Jamen det var helt utroligt, jeg har aldrig oplevet noget lignende! Lillemanden faldt heeeelt ned så snart hun begyndte at massere hans små fusser, så tissede han så voldsomt at det lød som en vandslange på en teltdug (og vi takker Libero for gode bleer..!), så kom der en hulens masse prutter.

Efter behandlingen sagde Dorte at der ville komme nogle reaktioner i form af at han ville være mere træt samme dag, måske dagen efter, at han ville være mere sulten/tørstig og at efter et par dage eller tre ville han komme af med noget meget grønt snask, og at det skulle jeg ikke blive forskrækket over. Alt det holdt stik. Jeg er imponeret. Og meget glad for at min dreng fra den ene dag til den anden blev en glad lille fyr!

Man kan jo sige så meget at zoneterapi til voksne kan medføre en placoboreaktion, fordi man ved hvad man bliver behandlet for, og hvad resultatet gerne skulle være. Derudover er det meget let for sådan en zoneterapeut at spørge til symptomer, hvorefter vedkommende masserer de angivne zoner under fødderne, og konstaterer at symptomerne sørme da passer meget godt med, hvad de har fundet af problempunkter. Det kan de altså bare ikke i samme grad med babyer, der ikke kan forklare hvad der er galt, hvor de har ondt, og derefter foregive en forbedring efter behandlingen.

Jeg tror til gengæld at det er med zoneterapeuter som med alle andre professioner – nogle er gode, andre mindre gode til deres job. Så hvis du læser dette indlæg, fordi du har søgt på noget i retning af “baby ondt i maven + HJÆÆÆÆLP!!!”, så vil jeg helt klart anbefale dig at forsøge med en zoneterapeut, men forsøg at forske lidt i, hvem der måske har haft succes med hvilke zoneterapeuter. Eller få en tid hos Dorthe Lambæk, hende kan jeg i hvert fald bekræfte kan sit job til fingerspidserne – bogstaveligt talt! 🙂

Og mit andetbedste råd er; vent ikke, kom af sted, ASAP! 🙂

3 thoughts on “Behandling til baby med ondt i maven

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s