Sådan overlever du barsel 101 part 2 (rutiner)

Ja, hej, jeg skrev at man skulle opbygge nogle rutiner i løbet af ugen, og lod den hænge der, havde vist for travlt med at illustrere min skæve, indforståede humor.

Anyways rutiner. Her er min uge:

Mandag:
Tager baby til tumlastik. Det er kun 3 kvarter, men det giver en følelse af at så har vi startet på ugen, og udover det, er det bare godt at baby kommer ud og ser andre babyer, og at vi generelt kommer ud af huset. Ellers er det let bare at blive indendørs, og det bliver man skør af. Desuden er 3 kvarter faktisk længe for en baby, når der er fuld tryk på sang og leg, og mor får en masse aktiviteter, der kan tages i brug i løbet af ugen. Baby har også godt af at få masser af motion!

Tirsdag:
Hver anden tirsdag har vi mødregruppe, og hver anden tirsdag slapper vi af. Det er en rigtig god ordning, at vi kun har mødregruppe hver anden tirsdag, fordi ellers er det ligesom om der er for meget tryk på. I vores mødregruppe er vi gode til at snakke, så vi er som regel sammen mellem 3 og 5 timer. Det efterlader ikke meget tid til resten af dagens gøremål, fx at holde rod nede, så derfor fungerer det fint, at det ikke er hver uge.

Onsdag:
Ugens faste afslapningsdag. Nu har vi haft to dage med tryk på, så nu slapper vi af. Vi sørger for at baby bliver stimuleret med stille lege, går ture, og yay! Mor kommer til yoga om aftenen! Dette mentale afbræk er GULD værd for mor. Her opbygges overskud til resten af ugen, og desuden får jeg løsnet op for alle de knuder, der opbygges i løbet af ugen i skuldre og nakke af at amme og bære rundt på baby. I-DE-ELT siger jeg bare!

Torsdag:
Starter tidligt med babysvømning kl 9. Baby elsker vand, og mor elsker at have baby med i vand, for mor er selv et legebarn af kaliber, og ligenetop vand er en af mors yndlingslegepladser! Baby lærer her at dykke, svømme og i det hele taget at opholde sig i vand. Det er vigtigt, fordi vi har en bæk i baghaven, så hvis han – Gud forbyde det – skulle falde i uden at vi ser det, så har han derfor mulighed for at klare sig. Bækken bliver uanset hegnet ind, men jeg tror vi har med en lille udbryderkonge at gøre….!
Efter babysvømning er baby meget træt, og det er mor som regel også. Så her slipper jeg tøjlerne til oprydning og rengøring og sætter mig i sofaen og ser serier indtil baby vågner igen.

Fredag:
Ugens sidste dag, og det kan mærkes både på mor og baby. Nu er vi ved at savne fars selskab rigtig meget, og vi trænger til at der sker noget andet. Og ja, det gør baby også. Baby er en selskabspapegøje, så han glæder sig til at se diverse familiemedlemmer og venner i løbet af weekenden. Indtil da sørger mor for at lege sjove lege med baby (her ugens sidste dag skal legene toppe i underholdningsværdi!), og vi glæder os til at far kommer hjem. Når han gør det, trækker vi i gåtur-tøjet i det sekund han træder ind af døren, og så går vi en laaaaaaang tur. Når vi kommer hjem er det tid til at give baby aftensmad og så putte ham. Derefter henter vi take out og ser fjernsyn. PT er det Vild Med Dans sæson, så nu er det det vi ser, ellers ser vi noget, som ikke kræver at vi følger med hele tiden. Det er rart at kunne sidde og tale sammen og læse lidt ved siden af eller hvad vi nu har lyst til.

Se, så gik ugen, og efter weekenden starter den forfra.

Det at opbygge rutiner på den måde har visse fordele udover de åbenlyse:

– Man begrænser ammehjernens udfoldelse
– Man følger automatisk med i hvilken ugedag og dato det er
– Man ved hvornår der er tid til dagens dont, og hvornår der er tid til afslapning
– Man har noget at se frem til

Og netop disse punkter er afgørende for, at du ikke bliver skør af at gå hjemme. Altså ikke mere end at du begynder at udvikle din egen skæve, indforståede humor jo….. 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s